Το λουκούμι (να μην συγχέεται με τον λουκουμά) είναι παραδοσιακό γλύκισμα. Παρασκευάζεται στην Τουρκία από τον 15ο αιώνα, και το αρχικό του όνομα ήταν rahat hulkum, παραφθορά του οποίου είναι η λέξη λουκούμι. Σερβίρεται σε μικρά κυβικού σχήματος κομμάτια, και συχνά περιέχει αμύγδαλο, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις οι πιο συνηθισμένες από τις οποίες είναι το τριαντάφυλλο (κόκκινο λουκούμι), το περγαμόντο (πράσινο λουκούμι) και η μαστίχα (κίτρινο λουκούμι). Η παραγωγή λουκουμιού, έκτοτε, έχει επεκταθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, αρχικά στις χώρες της Ευρώπης, της Μεσογείου και τις Αραβικές χώρες και αργότερα και σε όλες τις υπόλοιπες ηπείρους.
Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα, και κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδοχές που εμπλούτισαν την αρχική συνταγή. Για την παραγωγή λουκουμιών φημίζεται η Σύρος. Στις Σέρρες παράγεται ένα τοπικό είδος λουκουμιού, ο λεγόμενος ακανές, που ξεχωρίζει για την έντονη γεύση του λόγω του κατσικίσιου βουτύρου που περιέχει. Μια ακόμα χαρακτηριστική συνταγή παράγεται στην Κομοτηνή και ονομάζεται σουτζούκ λουκούμ
Eναs ψηφιακόs χώροs ανεξάρτητων ηλεκτρονικών καταστημάτων - προμηθευτών και υπηρεσιών (e-store)
Δημιουργήστε ένα δικό σας κατάστημα με απεριόριστο αριθμό προϊόντων και κατηγοριών
Αγοράστε και Πουλήστε χωρίς μεσάζοντες
Οι αγοραστές επιλέγουν, επικοινωνούν, και αγοράζουν μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του προμηθευτή.
© 2021 - 2023 Promarket Ltd. Υποστήριξη από E-Multimall - Software ηλεκτρονικού εμπορίου